sähkötupakan kierrättäminen

Sähkötupakan kierrättäminen

Vaikka kertakäyttöiset sähkötupakat eli vapet ovat pienikokoisia ja helppoja kuljettaa mukana, niiden nestetankkien täyttö tai akkujen lataaminen ei ole mahdollista. Kun vapen tankki on tyhjä on turvauduttava seuraavaan vapeen ja vanha siirtyy kierrätykseen.

Sähkötupakan kierrättäminen tapahtuu samoin, kuin minkä tahansa akkukäyttöisen elektroniikkalaitteen kierrättäminen. Kun sähkötupakan akku on tyhjä voit kierrättää sen lähimpään akkukierrätykseen. Mikäli akku on irti, voit tiputtaa akun erikseen akkukierrätykseen ja kierrättää muut osat materiaalin mukaiseen kierrätykseen.

Kertakäyttöistä sähkötupakkaa ei saa heittää roskiin muiden kotitalouden roskien sekaan. Mahdollinen kastuminen ja tuotteeseen kohdentuvat iskut voivat vaurioittaa sähkötupakan rakennetta. Ennen kierrättämistä lue myös huolella pakkauksen mukana tuleva ohjelehtinen tuotekohtaisten kierrättämisohjeiden saamiseksi.

Mitä kertakäyttöinen sähkötupakka sisältää?

Kertakäyttöinen vape sisältää suunnitteen samat komponentit, kuin isommat vapet. Koska osat ovat paljon pienempiä, ei kertakäyttöisen vapen osia voi itse vaihtaa.

Suukappale

Vapen ylin osa on sähkötupakan suukappale. Tämä antaa mukavan imutuntuman ja suojaa mahdollisilta räiskeiltä.

Tankki

Kertakäyttöisen sähkötupakan tankin koko vaihtelee puffien määrästä. Hart vape nikotiinittomissa sähkötupakeissa on 2ml tankki joka riittää noin 700 puffiin. Kertakäyttöisten vapejen tankkeja ei voi täyttä uudelleen eikä makuja voi vaihtaa tuotteen sisällä.

Höyrystin

Tankista saatava neste uutetaan höyrystimessä olevaan korkealaatuiseen puuvillaan, jota myöhemmin lämmitetään höyryn saamiseksi.

Akku

Kuten tankin koko vaikuttaa akku myös vapen käyttökertoihin. Pienemmissä sähkötupakeissa voi olla jopa 200mAh akku. Hart vapeissa oleva 550mAh akku riittää jopa 700 puffiin. 1500 puffia sisältävissä Elf Bar sähkötupakassa on 850mAh akku.

Merkkivalo

Vape aktivoituu kun suupakkaleesta imetään. Usein laitteen pohjassa oleva merkkivalo syttyy ja akku lämmittä ja höyrystää tankista tulevan nesteen. Merkkivalo toimii myös indikaattorina laitteen akun tilaan.

Sähkötupakan avaaminen

Emme suosittele kertakäyttöisen sähkötupakan avaamista. Sähkötupakan osat ovat pieniä ja ne on suunniteltu niin, ettei kuluttaja avaa niitä. Varsinkin pienet sähköjohdot, jotka suunniteltu mahdollistamaan vapen mahdollisimman pieni koko, ovat hyvin arkoja vetämiselle tai muulle liikuttamiselle.

Emme siis suosittele sähkötupakan avaamista. Pahimmassa tapauksessa lopputuloksena voi olla jopa tulipalo. Avaaminen kielletään myös tuotteen mukana tulevassa ohjelehtisessä. Mahdolliset vahingot avaamisen jälkeen ovat kuluttajan omalla vastuulla, joten pysykää tarkkana!

Sähkötupakan akun kierrätys

Mikäli sähkötupakan akku on erillään vapesta, voit kierrättää akun samaan tapaan, kuin normaalit akut tai paristot. Peitä teipillä akun navat niin, että paristo ei kosketuksessa muihin paristoihin tuota ongelmia. Lähimmän kierrätyspisteen löydät todennäköisesti lähimmästä elektroniikkaa myyvistä liikkeistä tai ostoskeskuksesta.

Voinko käyttää kertakäyttöistä sähkötupakkaa uudelleen?

Kertakäyttöistä sähkötupakkaa ei voi käyttää uudelleen. Kun vape näyttää merkkivaloa eikä anna höyryjä, tarkoittaa se joko tankin tai akun loppumista. Kierrätä sähkötupakkasi ja valitse seuraava makusi.

Voinko täyttää kertakäyttöisen vapen tankin?

Kertakäyttöisen vapen tankkia ei pysty täyttämään. Vapen tankki on sijoitettu ja valmistettu niin, että tankin täyttö on hyvin haastavaa ja kasaaminen vapen purkamisen jälkeen ei välttämättä tuo parasta käyttökokemusta.

Kuinka kauan vapet säilyvät?

Vapet säilyvät pitkään avaamattomina. Useimmissa tuotteissamme käyttöikä on merkitty jokaiseen tuotteeseen. Voit siis tarkastaa tarkan ajan viimeiselle käyttöpäivälle tuotteestasi. Kertakäyttöisissä sähkötupakoissa säilytysaika on vähintään vuosi riippuen valmistajasta. Tänä ajat ovat kuitenkin suosituksia ja todellinen viimeinen käyttöpäivä voi olla paljon myöhemmin.

Voinko heittää sähkötupakan roskiin muiden kodin roskien kanssa?

Sähkötupakkaa ei saa heittää muiden kotitaluden roskien kanssa samaan roskikseen. Kierrätä sähkötupakka oikein, kuten olemme tässä blogitkestissä neuvoneet.

Samankaltaiset artikkelit