sähkötupakka happyjuice.eu

Sähkötupakka

Tässä artikkelissa tulemme käymään läpi mitä on sähkötupakka, miten sähkötupakka toimii, millaisia eri sähkötupakoita on tarjolla. Lisäksi käymme läpi sähkötupakan haittoja, lakeja sekä mistä voit tilata sähkötupakkaa. Lisäksi löydät tietoa kuinka sähkötupakka toimii apuna tupakoinnin lopettamiseen.

Mikä on sähkötupakka?       

Sähkötupakka on sähköllä toimiva laite joka höyrystää nestesäiliössä olevan nesteen höyryksi. Sähkötupakkaa käytetään samalla tavalla kuten normaalia tupakkaa. Poikkeuksena joissakin malleissa on nappi jota pitää painaa höyryn saamiseksi. Sähkötupakat voidaan jakaa muutamaan ryhmään kuten kynämalliset, mod-malliset sekä kertakäyttöiset sähkötupakat. Näistä edellä mainituista löytyy laajasti erilaisia laitteita.  

Sähkösavukkeen toimintaperiaate

Sähkösavuke koostuu akusta, säiliöstä jonka voit itse täyttää tai valmiiksi täytetystä säiliöstä (valmiiksi täytetyt säiliöt löytyvät kertakäyttöisistä sähkösavukkeista), höyrystimestä, jota kutsutaan myös atomisaattoriksi tai coiliksi, sekä tietysti rungosta. Akku lämmittää säiliöstä atomisaattoriin kulkeutuvan nesteen höyryksi imaisun yhteydessä. Höyrystäminen tapahtuu joko nappia painamalla tai ilman, sähkötupakan mallista riippuen. Että höyry on mahdollista, käytetään sähkösavukkeessa veden lisäksi Propyleeniglykolia ja/tai Glyseriiniä ja tietysti makuaineita. Normaalisti kertakäyttöiset sähkösavukkeet eivät tarvitse napin painallusta toimiakseen ja tämä on yksi syy niiden kasvavalle suosiolle.  

Sähkötupakka ja nikotiini

Sähkötupakka sisältää nikotiinia 0mg-100mg. Nikotiinipitoisuuden saat säädettyä itse sähkötupakkaan jonka rakennat itse, eli mod-malliin. Normaalisti kertakäyttöiset sähkötupakat sisältävät nikotiinia 20mg. Yksi imu (puffi) antaa nikotiinia 152-193 mikrogrammaa. Markkinoilta löytyy myös 0mg eli täysin nikotiinittomia sähkötupakoita. Jos haluat tehdä esimerkiksi 3mg nikotiininesteen niin tällöin laitat 40ml pohjanestettä, 10ml makunestettä ja 10ml 18mg/ml nikotiinia. Nikotiinineste sisältää yleisesti propyleeniglykolia, glyserolia sekä tietysti nikotiinia. Nykyisin tilataan valmiita nikotiininesteitä joihin on jo lisätty makuaineet. Esimerkiksi Elf Bar tai Hart Vape kertakäyttöiset sähkötupakat sisältävät nikotiinia 20mg.

Sähkötupakan haitat

Sähkötupakasta on tehty useita tutkimuksia terveyshaitoista ja Englannissa tehtiin isoin koskaan tehty tutkimus vuonna 2022. Tutkimus osoitti, että esimerkiksi lyhyt passiivinen höyryn hengittäminen (2h) ei altistanut muita tilassa olijoita nikotiinille tai muille haihtuvien orgaanisten yhdisteille.   

Tutkimuksessa tehtiin myös spirometrisiä testejä jolla mitataan keuhkojen tilavuutta, keuhkojen tuuletus kykyä sekä tuuletus kyvyn häiriön luonnetta. Testi tehtiin sekä lyhyen että pitkän aikavälin käyttäjien kesken. Testi osoitti, ettei kummallekaan testi ryhmälle tullut akuutteja haitallisia vaikutuksia sähkötupakan käytöstä. 

Tutkimuksessa testattiin myös sähkötupakan vaikutusta sydän- ja verisuonisairauksiin. Lyhyt tai pitkäaikainen sähkötupakointi ei lisännyt kolesterolia. Endoteelissa virtaukset parantuivat kuukauden jälkeen kun testihenkilöt vaihtoivat tupakasta sähkötupakkaan. Endoteeli verhoaa sydämessä, veri- imusuonien pintaa. Tutkimus myös osoitti, ettei sähkötupakka nosta sykettä niin paljoa kuin tavan tupakka. Lisäksi tutkimus osoitti, että sairastuminen sydän- ja verisuonisairauksiin on paljon pienempi sähkötupakoitsijoilla kuin tupakoitsijoilla.

2016 huhtikuussa myös Royal College of Physicians julkaisi laajan tutkimuksen sähkötupakasta ja sen mukaan sähkötupakat ovat suosituimipia ja tehokkaimpia apukeinoja tupakoinnin lopettamisessa. He arvioivat myös, että sähkötupakointi tuskin ylittää 5% tupakoinnin terveysriskeistä. Koska sähkötupakoinnista ei ole vielä tehty todella pitkän aikavälin tutkimusta (n.10 vuotta) saattaa sähkötupakointi aiheuttaa hengitysteille ärsytystä sekä yskää. Runsas käyttö voi myös nostaa verenpainetta. Tutkimuksesta kävi ilmi, että nikotiini on erittäin koukuttava aine. Meidän tuotteita käytettäessä sitä vaaraa ei ole, sillä kaikki meidän kaupan sähkötupakat ovat nikotiinittomia. Sähkötupakointia ei kuitenkaan kannata aloittaa jos et ole ennen tupakoinut.  

Nikotiinittomat vapet

Nikotiinittomat vapet, joita pääasiassa ovat kertakäyttöiset vapet, ovat toiminnaltaan aivan   

samanlaisia kuin kaikki muutkin vape tuotteet. Ne eivät kuitenkaan sisällä nikotiinia lainkaan.   Tästä syystä nikotiinittomat vapet ovat nostaneet suosiotaan räjähdysmäisesti.! Tästä syystä niitä on erittäin mukava käyttää vailla pelkoa, että jäisi nikotiini koukkuun.Happyjuicelta löydät ainoastaan nikotiinittomia vapeja.   

Kertakäyttö sähkötupakka

Kertakäyttöisellä sähkötupakalla tarkoitetaan sitä, että kun neste tai akku loppuu, niin laitetta ei pysty enää käyttämään tämän jälkeen. Todella useat kertakäyttöiset sähkötupakat ovat erittäin helppokäyttöisiä, sillä niissä ei yleensä ole painiketta, vaan höyryt saa suoraan imaisemalla laitteen suulaketta. Makumaailma kertakäyttöisissä sähkötupakoissa sama kuin muissakin sähkötupakoissa. Kaikki Happyjuicelta nikotiinittomat sähkötupakat ovat kertakäyttöisiä.  

Sähkötupakan käyttäjät

Sähkötupakan käyttäjiä on maailmassa arvion mukaan noin 81 miljoonaa. Eniten sähkötupakoitsijoita Euroopan alueella löytyy Ranskasta. Sähkötupakkaa käyttävät eniten tutkimusten mukaan aikuiset alle 50-vuotiaat. Sähkötupakkaa käytetään eniten korvaustuotteena tupakanpolton vähentämiseen tai lopettamiseen.   

Sähkötupakka Suomessa

Sähkötupakkaa käyttää THL:n mukaan 3%, ikähaarukasta 16-63 vuotiaat. Sähkötupakointi on yleistynyt Suomessa varsinkin nikotiinittomien sähkötupakoiden osalta. Sähkötupakointi Suomessa on lisääntynyt myös alle 18-vuotiaiden keskuudessa joka ei ole tietysti suotavaa, sillä sähkötupakkatuotteita ei saa Suomessa käyttää alle 18-vuotiaat. Sähkötupakkaa myydään Suomessa pääasiassa erikoisliikkeissä. Suomessa myytävät sähkötupakat ovat joko tupakan makuisia tai maustamattomia. Happy Juicen verkkokaupasta löydät kuitenkin laajan valikoiman eri makuisia nikotiinittomia sähkötupakoita.

Sähkötupakan laillisuus

Sähkötupakoiden ja niiden nesteiden käyttö ja myynti on Suomen lain mukaan sallittua. Mutta näitä saat lain mukaan myydä vain kivijalkaliikkeestä ja netin kautta tilaaminen on laitonta. Sähkötupakan ikäraja on 18-vuotta.   

Poikkeuksena laki sallii nikotiinittomien sähkötupakoiden tilaamisen joko Suomesta tai ulkomailta. Laitteiden tulee kuitenkin olla kertakäyttöisiä sekä niiden nestesäiliön tilavuus saa olla maximissaan 2ml. Lain mukaan tupakkalaki koskee myös sähkötupakoitsijoita, eli jos tupakointi on tietyssä paikkaa kielletty, niin se koskee myös sähkötupakoitsijoita. 

Sähkötupakka tupakoinnin lopettamisen apukeinona

Englannissa vuonna 2021 tehdyn tutkimuksen mukaan sähkötupakka tuplaa mahdollisuuden lopettaa tupakanpolton. Vertailukohteina oli käytetty mm. nikotiinilaastaria sekä nikotiinipurukumia. Nikotiinittomat sähkötupakat ovat olleet monille jatkumo siinä vaiheessa, kun nikotiinin tarve on vähentynyt. Sähkötupakka on myös suht edullinen apu tupakoinnin lopettamiseen. Esimerkiksi yksi kertakäyttöinen sähkötupakka jossa on 600-700 puffia maksaa 6-8€. 600-700 puffia vastaa noin viittä tupakka-askia. Myöskin kertakäyttöisten sähkötupakoiden helppo käytettävyys on yksi syy miksi sähkötupakkaa käytetään tupakoinnin apukeinona.

Voiko sähkötupakan avulla lopettaa tupakoinnin

Sähkötupakan avulla voi lopettaa tupakoinnin. Sähkötupakka tuplaa mahdollisuuden lopettaa tupakoinnin verrattuna esimerkiksi: nikotiinipurukumiin tai nikotiinilaastariin. Toki lopettaminen vaatii myös kovaa itsekuria. On myös hyvä muistaa käyttää sähkötupakkaa kohtuudella sillä se supistaa esimerkiksi verisuonia. On myös tutkittu tupakoinni lopettamista ilman apukeinoja ja tällöin onnistumisprosentti on ollut 7.5%. Sähkötupakan on myös tutkittu auttavan pääsemään tupakasta eroon sellaisia käyttäjiä jotka eivät muuten ehkä haluaisi lopettaa tupakanpolttoa. https://www.terve.fi/artikkelit/sahkotupakan-avulla-lopettaminen-on-helpompaa

Sähkötupakan tilaaminen netistä

Sähkötupakan tilaaminen netistä on todella helppoa, nopeaa ja turvallista. Happy Juice verkkokaupan valikoimasta löytyy Suomen suosituimmat kertakäyttöiset nikotiinittomat sähkötupakat kuten Hart, Elf Bar sekä Aroma King. Happyjuicen asiakkaat saavat markkinoiden nopeimman ja luotettavimman asiakaspalvelun, nopean toimituksen sekä laadukkaat tuotteet. 

Hart Vape sähkötupakat

Hart Vape on uusi tulokas sähkötupakka markkinoilla ja nostaa suosiotaan koko ajan enemmän ja enemmän.Hart Vape valmistetaan Kiinassa mutta on kehitetty pohjoismaissa. Hart Vape on laadukas sähkötupakka joka saa virtansa 100% Cobalt akusta ja siinä on 2ml säiliö. Makuvaihtoehtoja on tällä hetkellä kymmenen eri makua. Maut ovat Hart Vapessa markkinoiden parhaimpia, maistuvimpia sekä erittäin luonnollisia. 

Hart Vape sisältää myös Mesh-Coilin joka takaa erittäin pehmeät ja täyteläiset sauhut. Hart Vape tarjoaa +700 sauhua mutta tämä riippuu paljon käyttäjästä. Tällä hetkellä Hartvape tarjoaa ainoastaan kertakäyttöisiä sähkötupakoita.

Elf bar sähkötupakat

Elf Bar on yksi maailman myydyimmistä sähkötupakoista. Elf Bar valmistetaan Kiinassa. Maut ovat tuotteessa hyvät ja HappyJuicelta niitä löytyy yhdeksän erilaista. Puffi määrä Elf Barissa lähtee 600 puffista. Puffi määrä  riippuu paljon käyttäjästä. Elf Bar käyttää myöskin Mesh-Coilia joka tarjoaa pehmeät ja maistuvat höyryt.Elf bar tarjoaa myös laajan valikoiman muita sähkötupakkatuotteita. Näitä ovat esimerkiksi nikotiininesteet, pod- malliset sähkötupakat.

Aroma King sähkötupakat

Aroma King on myöskin suht uusi tulokas kertakäyttöisten sähkötupakoiden saralla.Aroma King valmistetaan Kiinassa mutta on kehitetty Englannissa. Myös Aroma King tarjoaa erittäin hyviä makuja ja meidän kaupasta löydät niitä jopa 17 erillaista. Aroma King tarjoaa +700 puffia ja tässäkin puffien määrä saattaa vaihdella käyttäjästä riippuen. Aroma King tuotteisiin kuuluu sähkötupakat ja nikotiininesteet.

Mitkä ovat kertakäyttöisen vapen edut?

Kertakäyttöisen vapen edut ovat hyvin yksinkertaiset. Sinun ei tarvitse huolehtia vape tuotteen lataamisesta tai täyttämisestä. Kertakäyttöiset vapet ovat kooltaan hyvin kompakteja ja niitä mahtuu mukaan useampi kappale. Sinun ei tarvitse sotkea makuaineiden kanssa,sillä nykyään kertakäyttöiset vapet ovat erittäin hyvän makuisia ja eri makuja on tarjolla paljon. Kertakäyttöinen vape on heti käyttövalmis. Ja suuri etu on myös se, että voit tilata kertakäyttöisiä vapeja netistä.

Onko vapen käyttäminen vaarallista?

Vapen käyttäminen ei ole niin vaarallista kun normaali tupakointi. Vape ei sisällä tupakan myrkkyjä kuten tervaa ja häkää. Mutta tulee muistaa, että vape sisältää myöskin nikotiinia joka on koukuttava-aine. Koska vape tuotteet sisältävät akun niin silloin on vaarana esimerkiksi akun räjähtäminen. Räjähdyksen syy on usein akun ylikuumeneminen. 

Mikä on vape pen?

Vape Pen on nimensä mukainen kynämäinen laite. Vape Pen on erittäin helppo kuljettaa mukana kokonsa takia. Vape Pen voi olla pyöreä tai hieman kantikas. Vape Pen malleja on myöskin runsaasti markkinoilla. Vape Pen laitteessa suulake on usein pyöreä. 

Mikä on vape stick?

Vape Stick ei juurikaan eroa Vape Pen mallista. Vape Stick malleissa suulake on usein hieman litteämpi. Vape Stick on myöskin erittäin kompaktin kokoinen ja mahtuu kivasti vaikka housun taskuun. Vape Stick malleja on myöskin runsaasti markkinoilla.

Samankaltaiset artikkelit