oletko ostamassa vapea. Ota tästä vinkkiä vapen ostoon

Vape-ostaja opas

Tässä artikkelissa tulemme käymään läpi millaisia vape tuotteita on markkinoilla sekä vapen tilaamista netissä. Käymme myös läpi millaisia makuja vape tuotteissa on sekä vapen laillisuudesta. Löydät myös tietoa vape nesteistä, aloituspakkauksista sekä ikärajoituksista vape tuotteissa. Lisäksi lopussa kerromme mikä on paras verkkokauppa tilata kertakäyttöisiä nikotiinittomia vapeja.

Mikä on vape

Vape on sähköllä toimiva laite jolla voidaan höyrystää nikotiininestettä. Vape laite sisältää akun, nestesäiliön sekä suulakkeen. Vape laitteita on monen näköisiä ja kokoisia. Lisäksi vapeja on nykypäivänä saatavilla kertakäyttöisinä sekä täytettävinä malleina. Vape laitteet ovat hyvin yksinkertaisia käyttää. Mod-malliset vapet tarvitsevat napin painalluksen imun yhteydessä höyryn saamiseksi ja kertakäyttöiset vapet toimivat ilman napin painallusta. Varsinkin kertakäyttöisten vape tuotteiden rungot ovat usein värikkäitä ja kompaktin kokoisia kun taas Mod-malliset ovat isoja ja tästä syystä hankalia kantaa mukana. Joissakin malleissa saat pakkauksen mukana kaulahihnan joka helpottaa varsinkin Mod-mallisen vape laitteen kantamista mukana. 

Minkälaisia vape-tuotteita on olemassa

Vape tuotteita on markkinoilla laaja kirjo. On kertakäyttöisiä, itse koottavia mod-vapeja ja lisäksi pod-mallisia joissa nestesäiliö on kapselissa ja sen voi vaihtaa. Vape-tuotteet voivat näyttää vaikka kynälle tai jopa sikarille. Vape-tuotteiden puffi määrä vaihtelee aina 600 jopa 10 000 puffiin. Monet vape-tuotteiden tarjoajat tarjoavat aloituspakkauksia joilla on helppo aloittaa vapettaminen. Esimerkiksi yksi suosittu aloituspakkaus on Uwell Caliburn A2 joka on pod-mallinen laite. Maut vape tuotteissa on samat mutta tietysti poikkeuksena ovat mod-malliset vapet joihin saat itse sekoitettua haluamasi vahvuuden makuun ja nikotiinipitoisuuteen. Mauissa on toki eroja sillä joidenkin valmistajien maut eivät ole niin luonnollisia kuin toisilla mutta nämä ovat toki makuasioita. Esimerkiksi Hartin kertakäyttöisissä vapeissa maut ovat luonnollisia ja todella maistuvia.

Aloituspakkaukset

Aloituspakkauksia on monenlaisia. Ennen suosittiin aloituspakkauksia jotka olivat mod-mallisia. Yritykset auttoivat asiakasta laitteen kasauksessa ja suosittelivat millainen akku, säiliö tai suulake kannattaa laitteeseen hankkia. Nykyään suosiota ovat nostaneet kertakäyttöiset- ja pod-malliset vape aloituspakkaukset.Näiden suosio perustuu helppokäyttöisyyteen. Suosittuja aloituspakkauksia ovat esimerkiksi Elf Barin kertakäyttöiset 600 puffin vapet ja vaikkapa Aspire Pockex vape-kynä. Aloituspakkausten nikotiinipitoisuus on hyvä pitää maksimissaan 20mg millilitrassa. Myös nikotiinittomia aloituspakkauksia löytyy markkinoilta. 

Vape pen tuotteet

Vape pen on laite jonka runko on pyöreä kuten myös suulake ja se muistuttaa hieman kynää. Vape pen tuotteet ovat usein pod-mallisia joiden käyttö on helppoa. Nestesäiliö on kapselissa ja se on vaihdettavissa. Vape pen laitteiden käyttö vaatii usein napin painalluksen, että saat kapselissa olevan nesteen höyrystymään. Vape pen malleja valmistaa esimerkiksi Innokin ja Aspire.

Vape stick tuotteet

Vape stick tuotteet ovat usein kertakäyttöisiä hieman tikkumaisen näköisiä laitteita. Vape stick tuotteet ovat erittäin helppokäyttöisiä sillä niitä ei tarvitse täyttää tai huoltaa. Vape stick tuotteita valmistaa esimerkiksi Puff Extra ja Beco.

Kertakäyttö vapet

Kertakäyttöisiä vapeja on markkinoilla paljon. Kertakäyttöiset vape ovat erittäin suuressa suosiossa niiden helpon käytettävyyden vuoksi. Kun kertakäyttöisestä vapesta loppuu akku niin laitat sen roskakoriin. Jotkin isomman määrän kertakäyttöiset vapet tarvitsevat kuitenkin latausta, että saat kaikki puffit laitteesta irti. Usein nämä ladattavat kertakäyttöiset vapet ovat puffi määrältään 3500 ylöspäin. Kertakäyttöisiä vapeja on saatavilla myös nikotiinittomina. Kertakäyttöisiä vapeja valmistaa esimerkiksi Hartvape ja Elf Bar.

Vapen tilaaminen netistä

Vapen tilaaminen netistä on helppoa ja nopeaa. Suomen lain mukaan saat tilata vain kertakäyttöisiä vapeja jotka eivät sisällä nikotiinia ja niiden nestesäiliö on 2ml. Helpoin tapa tilata vapet netistä on happyjuicen kautta!

Vape nesteet

Vape nesteitä on markkinoilla laaja kirjo. Vape nesteet on tarkoitettu MOD-mallisiin vape laitteisiin joihin käyttäjä tekee mieluisensa maku mixin. Vape neste koostuu propyleeniglykolista- tai glyserolista johon on liuotettu nikotiinia. Nesteeseen lisätään esimerkiksi mansikan makuista makuainetta jolla höyry saadaan maistumaan sekä tuoksumaan mansikalta. Vape nesteitä tuottavat mm. IVG, Babel ja Just Juice. Nikotiinia vape nesteissä on normaalisti 3-50mg. Sää ja lämpötila vaikuttaa siihen, että millaista sekoitus suhdetta on hyvä käyttää vape nesteissä. Talvella on suositeltavaa käyttää hieman juoksevampaa nestettä kuin kesällä. Joissain vape nesteissä  käytetään tavallisen nikotiinin sijaan nikotiinisuolaa. Nikotiinisuola tarvitsee höyrystyäkseen korkeamman lämpötilan. Vape nesteitä on myös nikotiinittomana.

Modulaarisissa sähkötupakoissa, eli ”modeissa” käytetään erillistä tankkia, johon käytettävä neste annostellaan.

Saako vape nesteitä tilata

Vape nesteitä ei saa tilata netistä. Vape nesteiden tilaaminen esimerkiksi postin välityksellä on Suomen tupakkalaissa kielletty.

Saako vape nesteitä myydä Suomessa

Vape nesteitä voit ostaa Suomesta esimerkiksi kioskeista tai erikoisliikkeistä. Suurin sallittu nikotiinipitoisuus on 20mg millilitrassa. Suomessa ei kuitenkaan saa myydä makunesteitä (esim: mansikan makuista) höyrystymistarkoitukseen.

Mitä on vape neste

Vape neste on aine jota käytetään vape laitteissa. Neste lisätään vape laitteissa olevaan nestesäiliöön. Vape neste koostuu propyleeniglykolista- tai glyserolista. Vape neste höyrystyy vape laitteessa joko nappia painamalla tai ilman. Vape nesteestä käytetään joskus myös termiä e-neste.

Vape maut

Vape makuja on markkinoilla todella useita kuten minttu, vanilja, spearmint ja kahvi. Markkinoilta löytyy myös todella erikoisia makuja kuten esimerkiksi Suklaakakku. Lisäksi myös monissa maissa myydään “tupakan makuisia” vapeja.

Parhaat vape maut

Parhaat vape maut esimerkiksi euroopassa ovat minttu, cola, mustikka, persikka, spritz, mansikka, vesimeloni, rypäle ja appletini. Mod-mallisiin vape laitteisiin pystyt itse muokkaamaan haluamasi maut ja niiden vahvuudet. Kertakäyttöisissä vapeissa maut ovat valmiina ja niitä ei pysty itse muokkaamaan mutta onneksi eri makuvaihtoehtoja on satoja joten jokaiselle varmasti löytyy mieluinen makuyhdistelmä. Samoja makuja käytetään kertakäyttöisissä vapeissa sekä makutiivisteissä. 

Vape laillisuus

Vape on laillista Suomessa jos tilaat esimerkiksi netistä kertakäyttöisiä vapeja jotka ovat nikotiinittomia ja sisältävät maksimissaan 2ml nestesäiliön. Eli netistä et saa tilata muita vape tuotteita. Myydä saat kuitenkin vape nesteitä ja muita vape tuotteita esimerkiksi kioskissa tai erikoisliikkeessä. Vape tuotteet ovat laillisia Suomessa vain 18-vuotta täyttäneille. Eli vape tuotteisiin pätee Suomen tupakkalainsäädäntö. Enemmän tietoa löydät finlexin sivuilta.

Mikä on vape ikäraja

Vape ikäraja on 18-vuotta. Vapet kuuluvat Suomessa tupakkalainsäädännön piiriin. Sama laki koskee myös nikotiinittomia vape tuotteita. 

Happyjuice.eu – paras vapekauppa verkossa

Happy Juice on Suomen paras vapekauppa. Meiltä saat alan nopeimman ja luotettavimman asiakaspalvelun, laadukkaat vape tuotteet kuten Elf Bar, Hartvape sekä Aromaking sekä nopean toimituksen. Ongelman kohdatessa saat vastauksen ja ratkaisun erittäin nopeasti. Bonuksena tarjoamme aika ajoin markkinoiden maukkaimmat kampanjat. Toimitamme ainoastaan Suomen lain sallimia kertakäyttöisiä nikotiinittomia vape tuotteita, joten tilaaminen on turvallista. Osta markkinoiden parhaat vapet happyjuicelta!

Samankaltaiset artikkelit