Tupakkalaki ja sen vaikutus sähkötupakkaan

Tupakkalaki ja sähkötupakka

Tässä artikkelissa tulemme käymään läpi Suomen tupakkalakia ja tupakkalain vaikutuksesta sähkötupakkaan. Käymme myös läpi sähkötupakan etämyyntiä aina nikotiininesteiden valvontamaksua myöten. Lisäksi tästä artikkelista löydät paljon tietoa sähkötupakasta yleisesti. Myöskin löydät tietoa sähkötupakan ja tupakan eroista.

Uuuden sähkötupakkalain vaikutukset sähkötupakkaan 

Uudessa tupakkalaissa on tehty sääntely, jonka vuoksi sähkötupakat sekä nikotiininesteet saavat yhdenmukaisen ulkoasun. Laki astuu voimaan 1.5.2023. Lailla pyritään siihen, että ulkoasu muutoksella ei edistetä sähkötupakan tai nikotiininesteiden myyntiä. Vaikka tulee yhtenäinen ulkoasu niin laki ei koske tekstin luonnetta pakkauksissa. Vielä emme tiedä, että miltä yhtenäisen ulkoasun tulee näyttää mutta voimme aavistella, että mallia on otettu muualta maailmalta ja pakkausten väri tulee olemaan vihreän ruskeahko. Väri tunnetaan muualla maailmalla nimellä Pantone 448 C. Pakkauksissa ei myöskään saa olla kirkkaita tai houkuttelevia värejä ja lisäksi logot tulevat poistumaan. Suomessa sähkötupakkatuotteet sekä nikotiininesteet ovat piilossa katseilta tupakka kaapeissa kuten muutkin tupakkatuotteet. Sähkötupakointia myös koitetaan rajoittaa yleisillä paikoilla kuten uimarannoilla ja leikkipuistoissa.

Sähkötupakkatuotteet piiloon

Uusi laki koskee kuumennettavia tupakkatuotteita kuten esimerkiksi: sähkötupakkaa. Sähkötupakkaa ei siis lain mukaan saa pitää esillä vaan ne on oltavat suojassa tupakka kaapeissa. Laki ei koske nikotiinipurukumia tai nikotiinipusseja.

Nikotiininesteiden valvontamaksu

Nikotiininesteet tarvitsevat valvontamaksun joka määräytyy luvan myöntäneen kunnan maksutaksasta. Valvontamaksua voidaan periä enimmillään 500€ myyntipistettä kohden jos myynnissä on nikotiininesteet. Mutta maksu tuplaantuu enimmillään 1000€ jos myyntipisteellä on myynnissä nikotiininesteet sekä tupakkatuotteet. Eli tupakkatuotteiden valvontamaksu on myös enimmillään 500€ myyntipistettä kohden.

Nikotiinittomat vapet netistä

Nikotiinittomat vapet on erittäin helppo tilata happyjuicelta.

Meiltä löydät tällä hetkellä markkinoiden kuumimmat tuotteet kuten Hartvape, Elf Bar sekä Aroma King. Nämä edellä mainitut tuotteet ovat maultaan erittäin luontaisia sekä laitteissa käytetään Mesh-Coilia joka takaa paksut ja täyteläiset puffit. Nikotiinittomat vapet ovat laillisia tilata Suomeen. Lisäksi saat markkinoiden parhaan asiakaspalvelun sekä nopean toimituksen joka on 3-5 arkipäivää.

Nikotiinittomat sähkötupakat

Nikotiinittomat sähkötupakat ovat pääasiassa kertakäyttöisiä sähkötupakoita. Nikotiinittoman sähkötupakan tarjoajia markkinoilta alkaa löytyä kohtuullisesti kuten Elf Bar, Hartvape ja Aromaking. Nikotiinittomat sähkötupakat ovat puffi määrältään usein 600 – 1500 puffia. Lisäksi nikotiinittomat sähkötupakat ovat erinomainen apuväline tupakanpolton lopettamisessa. Saat tunteen, että polttaisit tupakkaa mutta ilman nikotiinia, tervaa sekä häkää. Nikotiinittomat sähkötupakat ovat erittäin helppokäyttöisiä, aukaiset pakkauksen ja poistat kumisuojat molemmista päistä ja aloitat höyryttelyn.

Mitä eroa on sähkötupakalla ja tupakalla

Sähkötupakan ja tupakan suurin ero on siinä, että sähkötupakka ei sisällä lainkaan tupakkaa. Sähkötupakka on elektronin laite joka muuttaa nikotiininesteen höyryksi. Myöskään sähkötupakkaa käyttäessä et saa tervaa tai häkää keuhkoihin. Sähkötupakan käyttäjät voivat myös valita nikotiinittoman nesteen.

Haiseeko sähkötupakka

Sähkötupakka ei haise. Mutta jos käytät sähkötupakkaa jossa on makuainetta niin tällöin sähkötupakan höyry tuoksuu. Tuoksu määräytyy maun mukaan, jos vaikka sinulla on mansikan makuinen neste säiliössä niin tällöin höyry tuoksuu mansikalle.

Sähkötupakan nesteitä on valta määrä erilaisia makuja.

Kumpi on pahempi sähkötupakka vai tupakka

Tästä asiasta on paljon tutkimuksia mutta uusimpien tulosten mukaan sähkötupakka on 95% parempi vaihtoehto kuin tupakka. Toki sähkötupakkaa ei olla vielä tutkittu niin paljoa kuin tupakkaa. Sähkötupakan höyry sisältää paljon vähemmän haitallisia kemikaaleja kuin tupakan savu.

Onko sähkösavuke tupakkatuote

Sähkösavuke on tupakkatuote. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen lain mukaan sähkösavukkeilla on samat ikärajat kuin muilla tupakkatuotteilla. 

Missä sähkötupakkaa voi käyttää

Sähkötupakkaa voit käyttää ainoastaan samoissa paikoissa joissa tupakointi on sallittu. Eli koska sähkötupakka on tupakkatuote niin sitä koskee samat käyttörajoitukset kuin muillakin tupakkatuotteilla. Et siis voi höyrytellä baarin tiskillä vaan sinun on mentävä tupakkakoppiin tai muulle merkitylle alueelle jossa tupakointi on sallittu.

Sähkötupakka ikäraja

Sähkötupakan ikäraja on 18-vuotta koska sähkötupakka tai nikotiiniton sähkötupakka ovat tupakkatuotteita.

Onko vape laillinen Suomessa

Vape on laillinen Suomessa ja sitä koskee samat rajoitukset kuin tupakkaa. Suomeen et kuitenkaan voi tilata nikotiinillisia kertakäyttöisiä vapeja, ainoastaan nikotiinittomia kertakäyttöisiä vapeja joissa säiliö on 2ml.

Mistä ostaa sähkötupakka 2023

Helpoin ja nopein tapa on tilata nikotiinittomat kertakäyttöiset vapet happyjuicen verkkokaupasta. Toimitamme ainoastaan Suomen lain sallimia kertakäyttöisiä nikotiinittomia sähkötupakoita Suomeen. 

Samankaltaiset artikkelit